Építkezésünktől független a torlódás

image19

Építkezésünktől független a torlódás - március 11.

A napokban torlódások alakultak ki az Akadémia körúton és térségében, főleg a reggeli órákban. A problémának a VER-BAU Parking Kft. is utánajárt.


A tapasztalt torlódás kialakulásának okait megvizsgáltuk. Személyesen a helyszínen végeztünk megfigyelést, illetve a jelzőlámpák üzemezésének beállításáért felelős céggel, a Signaltervvel is felvettük a kapcsolatot. Ezek alapján biztosan kijelenthetjük, hogy építkezésünknek semmi köze a kialakult dugókhoz. A felvonulásunk jelen állása szerint ez nem is lett volna indokolt, még kisebb mértékben sem.


A Signalterv arról tájékoztatta a VER-BAU Parking Kft.-t, hogy a szóbanforgó csomópontban detektorokkal automatizált jelzőrendszerük működik, ami a Csabay Géza körút felől balra, a Hetényegyháza felé haladó ágon és az Akadémia körút felől balra, a városközpont felé vezető ágon mutatott tegnap fennakadást. Az egyetlen változás az adott szakaszon a kórház udvarára behajtó ágon történt, a koronavírus miatt hozott fokozott óvintézkedések lassítják a behajtást. A forgalom tehát ezen a ponton blokkolt le, a jelzőlámpák pedig a két szemközti lámpát párhuzamosan szabályozzák, ennek volt a következménye az Akadémia körúti dugó is. 


A kórház udvarára tudomásunk szerint jelenleg kizárólag az ott dolgozó kollegák parkolhatnak be. Státuszukat a behajtáskor mágneskártyával vagy munkáltatói igazolással kell bizonyítaniuk. Beteg hozzátartozó bevihető, de a gépkocsi vezetője nem maradhat az udvaron, azonnal ki kell hajtania. Úgy tájékozódtunk, hogy ha a behajtásra nem jogosultak egyből az egyéb parkolási lehetőségeket választanák, jelentősen csökkenne a forgalmi fennakadás, nem lenne szükség helyben visszafordítani a kocsikat.


Cégünk mintegy egy héten keresztül nem tervez munkavégzést a helyszínen, változás a jelenlegi helyzethez képest részünkről nem várható.


https://hiros.hu/hirek/kilometeres-dugok-a-varosban