KÖRFORGALOM: egyeztetés a mentősökkel és a busztársasággal

image18

2020. január 24.

  

Január közepén újabb egyeztetést hívott össze a VER-BAU Parking Kft. a hamarosan induló körforgalom építése ügyében.


A megbeszélés után Hári Ernő, a Kecskeméti Közlekedési Központ vezetője elmondta, úgy látja, sikerül megoldani a buszközlekedést a körforgalom építésének idején is elterelések nélkül. 


- Részletesen átbeszéltük a beruházóval az építkezés egyes fázisait, illetve a buszmegállók áthelyezésének, kialakításának témakörét. Végig szem előtt tartottuk az utazóközönség kényelmét – mondta a helyi közforgalmú személyszállítási szolgáltatás vezetője hozzátéve, hogy a lehetőségekhez mérten úgy látja, zökkenőmentes lesz a kiszolgálás.

A megbeszélésen a mentőszolgálatot Horváth Mihály képviselte. A Bács-Kiskun Megyei Mentőszervezet vezető mentőtisztje elmondta, fontosnak és eredményesnek tartja az egyeztetést a VER-BAU Parking Kft-vel.

- Megállapodtunk arról, hogy a körforgalom építése alatt napi szinten tartjuk majd a kapcsolatot a kivitelezőkkel. Számunkra az a legfontosabb, hogy átjárható legyen a kereszteződés és örömmel tapasztaltam, hogy ezt a VER-BAU is így gondolja. A mentőszolgálat részéről útvonalainkban annyi módosítást eszközölünk, hogy más útvonalat választunk majd, amikor ezt időveszteség nélkül meg tudjuk oldani. Egyetértettünk abban, hogy fontos a körforgalom kialakítása, de az építés szakaszában sem mehet a korlátozás a betegek rovására – mondta Horváth Mihály.


- Gyorsabban és olcsóbban meg lehetne építeni a körforgalmat, ha ez lenne az elsődleges szempont – mondta a VER-BAU Parking Kft. részéről Dr. Weninger András, az egyeztetés kezdeményezője. – De figyelemmel kell lennünk az erre közlekedők és kiemelten a mentőforgalom minél zökkenőmentesebb kiszolgálására.