Új körforgalom: minden irányból a jövő felé vezet

image38

KÖRFORGALOM – február 28.

Elkezdjük az ivóvíz- és elektromos vezetékek áthelyezését, korszerűsítését


Az elkövetkezendő napokban az alábbi események várhatók a területen:


- Aktuális a felvonulási terület lekerítése. Ez a dodzsem szokásos helyén található füves területet érinti. Ide helyezzük majd el konténereinket, és az építéshez szükséges egyéb felszereléseke.


- A kórház Nyíri úti főbejáratától az Akadémia körúti kereszteződésig elkezdődik az elektromos- és a vízvezetékek áthelyezése, felújítása. A városközpontból kifelé haladva a jobb oldalt érinti ez a munkafázis a kórházi főbejárathoz vezető zebrától indulva. Az útszegély és a fasor közötti meglehetősen szűk területet kézi erővel ássuk fel, ebbe az árokba új elektromos kábelek kerülnek. 


A munka során a szakaszon álló tíz fa felszíni gyökérzete sérülhet, és az árok miatt a súlypontjuk jelentősen átrendeződik. Főkertészi iránymutatás alapján a kivágástól és a kidőléstől úgy lehet megmenteni őket, ha az út felőli ágaik csonkolásra kerülnek. 


Az ágak visszavágását emelőkosaras daruval végezzük, terveink szerint február 28-án, pénteken. A dátum időjárás függvényében változhat. A sávszűkítéssel járó munkát nem kezdjük el délelőtt 9 óránál hamarabb, hogy a reggeli csúcsforgalomban ne okozzunk további fennakadásokat. 


- Ugyanezen a szakaszon, az utolsó parkolóbehajtótól a kereszteződésig kerítéselemekkel lezárjuk a járdát. A gyalogosforgalmat a kórház oldalán futó járdára irányítjuk. Az ivóvíz-vezetékek rendezése zajlik majd itt, melynek során az előírásoknak megfelelően a nyomvonalat kivezetjük az úttest alól, illetve a jelenleg használatban lévő régi azbeszt-cement csöveket öntöttvas rendszerre cseréljük.